Zapisz się na listę mailingową aby otrzymywać  
wiadomości o promocjach i produktach.   

To see this page you need Flash Player version 7 (or higher) installed.
Click here to download the latest version of Flash Player.
Click here if you're sure you have the correct version of Flash Player installed.

Start arrow Kosmetyki gabinetowe arrow Algi Oceaniczne
Algi Oceaniczne
Profesjonalna linia masek do pielęgnacji twarzy i okolic oczu Drukuj

 

Algi_Oceaniczne.jpg

 

 

Wykorzystując bogactwo alg oceanicznych Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona przygotowało nową Profesjonalną Linię masek do pielęgnacji twarzy i okolic oczu System Professional ALGI OCEANICZNE. Linia szczególnie polecana jest dla cery suchej, zniszczonej, z wyraźnymi objawami starzenia się.

 

Wskazania i preparaty do zabiegu


Wskazania do zabiegu: 
• cera sucha, zniszczona, z wyraźnymi objawami starzenia się
• cera wrażliwa, naczynkowa
• cera tłusta, mieszana, ze skłonnością do trądziku


Preparaty użyte do zabiegu:
• Ekskluzywna maska liftingująca z kawiorem do cery dojrzałej 170 g
• Orientalna maska z olejem arganowym do cery suchej, normalnej i wrażliwej 170 g
• Eksfoliująca maska łagodząca do cery naczyniowej i wrażliwej 170 g
• Maska normalizująco - balansująca do cery tłustej i mieszanej 170 g
• Odżywczo - drenująca maska pod oczy 120 g

 

Przebieg i efekty zabiegu


Przebieg zabiegu:
Maskę z alg nakłada się na twarz i szyję, poddane uprzednio peelingowi.
Pozostawia na piętnaście, dwadzieścia minut lub wmasowuje.

Efekty zabiegu:
• prawidłowo nawilżona i zregenerowana skóra
• wyraźne spłycenie zmarszczek, poprawa konturu twarzy

• uregulowana naturalna równowaga skóry, przywrócenie bariery ochronnej


Składniki aktywne

Calcium sulfate - siarczan wapnia - wykazuje skuteczne własności myjąco-czyszczące, dodawany do środków kosmetycznych, aby wspomóc mechaniczne czyszczenie, usuwać martwy naskórek z różnych powierzchni ciała.

Caviar extract - ekstrakt z kawioru - zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych i aminokwasów, które regenerują uszkodzoną barierę ochronną naskórka, przyspieszają odnowę komórek i umożliwiają wnikanie do skóry białek i enzymów. Zwiększają też przyswajanie witaminy A, która pobudza naskórek do odnowy. Oprócz tego zawiera fosfor, który odżywia i wzmacnia skórę; mikroelementy (m.in. cynk, jod, magnez), które nawilżają i pobudzają do pracy komórki skóry; fosfolipidy - odpowiedzialne za kontrolę nawilżenia oraz przeciwdziałające parowaniu wody ze skóry(dzięki nim skóra staje się gładsza i bardziej elastyczna); białka, które dostarczają składników niezbędnych do prawidłowego wzrostu i spójności tkanek oraz poprawiają jędrność cery; witaminy (A, D, E) - chronią skórę przed wolnymi rodnikami przyspieszającymi jej starzenie.

Argania Spinosa Kernel Oil - olej arganowy - otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego, występującego wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroka. Kosmetyczny Olej Arganowy jest nieoceniony głównie ze względu na swoje działanie odmładzające. Zawdzięcza to dużej zawartości tokoferoli ( witamina E ), w tym również
Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol.Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru.
Jest doskonały na dojrzałą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek. Łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, łuszczycy. Przynosi świetne efekty w chorobach skóry.

Prunus Armeniaca - morela zwyczajna - ma doskonałe właściwości nawilżające
i wygładzające naskórek. Stosowana na skórę dojrzałą ogranicza powstawanie zmarszczek. Może być stosowana do skóry wrażliwej, podrażnionej i suchej.

Ananas Sativus - ananas - w kosmetyce ceniony jest m. in. ze względu na obecność bromeliny, którą stosuje się w peelingach enzymatycznych. Enzym delikatnie rozpuszcza i pomaga usuwać martwe komórki naskórka bez podrażniania skóry. Ze względu na swe właściwości przeciwzapalne często używany jest w kremach i balsamach antycelulitowych. Dodatkowo dzięki dużej zawartości witaminy C w owocach wykorzystuje się ekstrakty z ananasa do produkcji kosmetyków likwidujących przebarwienia skóry.
 
Oryza sativa - ryż siewny - gatunek ryżu, pochodzący z Azji Południowo-Wschodniej, jedna z najważniejszych roślin uprawnych świata. Skrobię z ziaren ryżu wykorzystuje się
do produkcji pudrów w kosmetyce.

Carica Papaya - melonowiec właściwy papaya- wytwarza mleczny sok bogaty w enzymy. Sok mleczny pozyskuje się z liści i niedojrzałych owoców. Papaya zmiękcza naskórek, a także usuwa zanieczyszczenia
i nadmiar sebum, natomiast ze względu na zawartość przeciwutleniaczy opóźnia procesy starzenia się skóry.